Bílá horká čokoláda
Kdo by ji nemiloval? Hrneček plný poctivé horké čokolády, která provoní byt. Zkuste si ji tentokrát připravit z bílé čokolády s troškou pravé vanilky.
- 100 g bílé čokolády
- 150 ml mléka
- 200 ml smetany ke šlehání 30%
- 1/2 vanilkového lusku
- 1/2 lžičky vanilkového cukru
Článek
Postup
Krok 1: V malém hrnci krátce svařte mléko, 100 ml smetany a vyškrábnutá semínka z podélně rozříznutého vanilkového lusku.
Krok 2: Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová nebo skleněná miska položená do hrnce s vroucí vodou) rozpusťte nalámanou čokoládu. Dejte pozor, bílá čokoláda má krátce po rozpuštění tendenci hrudkovatět, tak ji hned, jak začne tát, sundejte z vodní lázně a jen nechte rozpustit v horké misce.
Krok 3: Do tekuté čokolády postupně vmíchejte horkou smetanovou směs s vanilkou.
Krok 4: Zbytek smetany vyšlehejte s trochou vanilkového cukru a horkou čokoládu s ní podávejte.
zdroj:https://www.prozeny.cz