
Velmi málo mláďat sýčka obecného letos evidují ornitologové v oblasti severozápadních Čech, v níž žije největší populace těchto zákonem chráněných sov. Podle odborníků zde vyvedli sýčci pouhých 48 mláďat, jde o jedno z nejhorších čísel za poslední dekádu. Přičítají to především nedostatku potravy vlivem extrémního sucha.

















































