Soros daruje 10 milionů dolarů na boj proti rasistickým útokům, za které prý může Donald Trump

Rádio G6 - Admin

Soros je přesvědčen, že prohlášení Donalda Trump o muslimech, Mexičanech, ženách a další minoritách byla přímo odpovědná za nárůst rasistických útoků v USA.

Miliardář a filantrop George Soros v souvislosti se zvolením Donalda Trumpa americkým prezidentem přislíbil darování deseti milionů dolarů na boj proti trestným činů páchaných z nenávisti. Podle deníku New York Times Soros řekl, že „nedávná eskalace útoků proti přistěhovalcům a menšinám byla způsobena „temnými silami, které se probudily“ v průběhu Trumpovy prezidentské volební kampaně. 

 

 

„Musíme udělat něco proti tomu, co se tady děje,“ řekl pro Times Soros v telefonickém rozhovoru. Miliardář chce uvolnit na začátku pět milionů dolarů na jednotlivé granty až do výše 150.000 dolarů, které budou moci čerpat komunitní a občanské neziskové společnosti, prostřednictvím Sorosova Open Society Foundations.

Finanční prostředky budou také moci čerpat aktivistické skupiny, které monitorují a sledují rasistické trestné činy napříč USA, jednou z těchto skupiny je například Southern Poverty Law Center, která tvrdí, že od okamžiku zahájení voleb již obdržela více než 700 zpráv o obtěžování a napadení.

Podle Sorose není dar vyjádřením jeho nesouhlasu s Trumpovou politikou, ale věří tomu, že pohrdavá vyjádření Trumpa, která učinil na adresu muslimů, Mexičanů, žen a dalších skupin, byla „přímo odpovědná za nárůst rasových a jiných protispolečenských činů v poslední době“.

Zdroj: time.com

Foto: George Soros (Investor, Finanzier, Open Society Foundation), Foto: www.stephan-roehl.de