Výběr školy muže být problém i díky internátu …

Výběr školy je důležitý a mnohdy se stává ze dítě by rádo studovalo obor na který se ale nedostane …

Jako první vaše dítě musí mít dispozice na to by chtělo jít studovat a jako druhá věc je najít školu na kterou se dostane a o tom bych se dnes chtěl trošku rozepsat … Jako každý rodič starám se o to jako školu bych chtěl pro svého syna.

A jak vybrat ?
Dnes je několik možnosti jak si školu prověřit, recenze na internetu je jedna z množností ale zase berte potaz že někdy nejsou úplně směrodatné .
Dobré je si školu tak zvaně vygooglovat (prověřit co kde se o ní píše na internetu) a třetí věc je když je možnost si popovídat s bývalými žáky ale to musíte mít štěstí .

Já sem si vybral pro svého syna dvě školy a jak už asi víte dnes se vše dělá přes dipsy.cz našel jsem si tedy jednu prioritní a druhou náhradní .

Jako spousta z Vás systém dipsy.cz mi přijde zmatený a nevěděl jsem spoustu věcí jako třeba že když vás nevezmou na prioritní školu v prvním kole je možnost že v druhém kole je možnost přijetí větší ale už sem se nikde nedočetl že když už vás příjme druhá škola tak může nastat problém kde už nebudete moc využít přihlášku na první kolo . No asi bych se do toho zamotal nicméně i my jsme se dostali do takové situaci .

Asi se budete divit ale nám škola padla kvůli bydlení respektive internátu na to se asi dost často zapomíná…
Vybrali jsme si 1. kladenská soukromá střední škola a základní škola , školu jsem si prověřil a přišla mi asi nejlepší soukromá škola za rozumné školné a dle recenzí výborná škola která dle bývalých žáků jí dost dala a hlavně se mi líbilo že studenti psaly že se věnují každému žákovy.
Co víc si přát rozjel jsem se do té školy popovídat si a vše bylo skvěle až do doby kdy sem se zeptal na internát …

Jak sem po sléze zjistil mnoha škol internát nemám což jsem nevěděl a tak jsem začal hledat po celém kladně bydlení … no shánět na poslední chvíli byla velká chyba …
Nic jsme samozřejmě nesehnaly a co teď ?
Tak každý si řekne najit jinou školu to ano ale je tu další problém musíte dle dipsy a pravidel dodržet určité zákonné lhůty to si doporučuji nastudovat my jsme neměli ani páru jak a kde a kdy co udělat napsat a jen díky škole 1.kšpa Kladno která nám hodně pomohla a i touto cestou bych jim rád poděkoval jsme celou situaci vyřešily .

Opravdu tuhle školu bych vám rád doporučil mluvil jsem s učiteli i panem ředitelem a myslím si že výhoda oproti ostatním není tak velká a tím pádem má na vaše dítě větší čas se mu věnovat i proto to byla naše první volby …

Škola má více oborů zde se podívejte na jejich web …

1. Kladenská soukromá střední škola a základní škola (1. KŠPA, s. r. o.)
Adresa: Holandská 2531, 272 01 Kladno 1-Kročehlavy
https://1kspa-kladno.cz/